Ünnepi ajándék tippek: Hogyan válasszunk szexi fehérneműt?

Az ünnepi ajándék tippek ötletlistánkon szerepeltessük bátran a szexi fehérneműt! Ha a párunknak kedveskedünk egy szexi fehérneművel, végső soron abból mi is profitálunk, hiszen a látvány magával ragadó lesz, hangulatot teremt egy kellemes estéhez. Manapság nemcsak a férfiak vásárolnak szexi fehérneműt párjuknak, de a hölgyek is szívesen lepik meg szerelmüket egy szexis alsónadrággal, és az ünnepekhez kapcsolódóan az alsóneműk szín- és anyagválasztéka is bőségesebb. Megjelennek a mikulásbugyik, a rénszarvasos boxerek de mellettük megtaláljuk a csipkés francia bugyit is, ha valaki maradna a stílusos, elegáns daraboknál.

Szexi fehérnemű stílusok

A szexi női fehérneműk sokféle stílusban, szabásban, színben elérhetőek, és minden nőnek megvannak a preferált darabjai, melyek akár az életviteléhez, akár az alakjához vagy a viselt ruhához leginkább passzol. Sok-sok éven át volt jellemző, hogy a hagyományos női bugyik mellett, ha valaki szexi fehérneműre vágyott, a női tangát választott. Ma már óriási a kínálat a női bugyik között, de ugyanez igaz a melltartókra is.

A hagyományos női bugyik és a tangabugyik mellett óriási népszerűségnek örvendenek a csipkés francia bugyik, a lézervágott bugyik, a női boxerek, de ugyanígy melltartók terén is van miből választani, gondoljunk csak a hagyományos merevítős melltartóra, a push up melltartóra, a kényelmes pamut melltartóra, sport melltartóra vagy éppen a balettére.

Azt, hogy az egyes női fehérnemű stílusokból ki melyiket részesíti előnyben sok tényezőtől függ. A legtöbb hölgy a hétköznapokon szívesen hord kényelmes pamut fehérneműt, ami kellemes a bőrnek, jól szellőzik, és nem kényelmetlen sehol.

Különleges alkalmakra, akár egy romantikus estéhez vagy egy alkalmi ruha alá persze előkerülnek a szexisebb fehérneműk, mint például egy csipkés francia bugyi, egy csipkés tanga vagy ha nem szeretnénk, hogy átlátszódjon a bugyi a ruha alatt, akkor a lézervágott bugyi a megoldás.

Az öltözködés, a stílus mindig az alapoknál kezdődik. Ezért mindenkinek érdemes odafigyelni, hogy milyen fehérneműt visel a ruha alatt, ez a bugyira és a melltartóra is vonatkozik. Nem csak attól lehet szexi egy nő, ha a legcsipkésebb, legkevesebbet takaró alsóneműt viseli, hanem az is fontos, hogy a női fehérnemű illeszkedjen a stílusunkhoz, emelje ki nőies idomainkat, ahol lehet és alapvetően érezzük jól magunkat benne, ezáltal az önbizalmunk és a kisugárzásunk is szárnyalhat.

A fehérneműkkel kapcsolatban arra is mindig érdemes figyelni, hogy ne legyenek kopottak, ócskák. Mivel ezek mindennap használatban vannak és gyakran kell mosni is őket, elkerülhetetlen, hogy egy idő után elvékonyodnak, esetleg megbomlik a varrás vagy ki is lyukadnak.

Soha ne viseljünk lyukas fehérneműt, mert Murphy törvénye szerint biztosan olyan helyzetbe kerülünk majd, ahol kellemetlenül érezzük majd magunkat miatta.

Pamut fehérnemű előnyei

A gyapotcserje az egyik legrégebbi haszonnövény, a pamut előnyös tulajdonságaira réges-régen rájöttek az emberek. Változatosan használják manapság, nemcsak ruhákhoz, fehérneműkhöz, de lakástextilekhez is kiváló alapanyag.

Nemcsak a pamut bugyi vagy a pamut alsónadrág komfortosabb, mint egy műszálas, ez ugyanígy van például egy ágyneművel. A műszálasba könnyen beleizzadunk, míg a pamut észrevétlenül teszi a dolgát.

Amikor magunkra öltünk egy pamut fehérneműt, azonnal érezzük, milyen jóleső érzés a bőrnek, nem zavaró, nem irritáló, rugalmas, komfortos és nap végére sem ragad ránk, átereszti a levegőt.

A pamut fehérneműk előnyei:

  • légáteresztő és nedvszívó: a pamut a saját súlyának körülbelül 60%-ával megegyező mennyiségű izzadságot tud felvenni, ezért igen népszerű, ha valaki sportol, fizikai munkát végez. Jól szellőzik, nem érezzük azt, hogy „be vagyunk zárva”.
  • hőszigetelő képesség: a pamutszálakból készült fehérnemű és a bőr között kialakul egy kis réteg, ami télen melegen tart, nyáron hűvösebben, ezért minden évszakban kiváló választás.
  • kevésbé szakad: a pamut fehérnemű nem szakad el vagy lyukad ki könnyen. Inkább az a jellemző, hogy idővel a sok mosástól elvékonyodik az anyag és akkor már nem annyira ellenálló.
  • hipoallergén: a pamut bugyi, a pamut boxer vagy a pamut fecske nem irritálja a bőrt, nem okoz viszketést, nem töltődik fel elektromossággal. A hipoallergén tulajdonsága miatt a legjobb babaruhákhoz is a pamut!
  • környezetbarát: a pamut természetes anyag, hamar lebomlik, nem káros a környezetre. A környezettudatos élethez a pamut fehérneműk viselése is hozzátartozik.

Csipkés francia bugyi – stílus és elegancia

A francia bugyi oldalsó pántja minimálisan szélesebb, mint egy hagyományos bugyinál, de hátul a fenékrészen nem takarja be teljesen a feneket.  Csípőig ér az oldala, elöl a köldöknél pedig enyhén lefelé ívelt a szabásvonala.

A csipkés francia bugyi lényegében csipkével díszített francia bugyi, ami kényelmes fazonja miatt nemcsak alkalmakra, de akár a hétköznapokra is nagyszerű választás. A csipkés francia bugyik stílusosak, elegánsak, ugyanakkor komfortosak is.

Leggyakoribb fehérnemű anyagok

A leggyakrabban használt fehérnemű anyagok az imént kitárgyalt pamut, de ezenkívül van még néhány, amelyek számos olyan előnnyel rendelkeznek, amik miatt fehérneműgyártáshoz is alkalmazzák őket.

Ilyenek:

  • micromodál
  • bambusz
  • viszkóz
  • lyocell
  • elasztán

A lyocell anyag például kiemelkedő nedvszívásban, és előállítása kevésbé környezetszennyező, mint például a viszkóz esetében. A viszkóz anyag a fák rostjaiból kinyert cellulózból készül, vegyi úton állítják elő. Sok előnyös tulajdonsága miatt gyakran összekeverik a pamuttal, de a viszkóz gyűrődésre hajlamosabb.

A bambusz még a pamutnál is jobb nedvszívó alapanyag, ezért a bambusz zoknik például igen közkedveltek a vásárlók körében. A micromodál egy nagyon puha, lélegző anyag, a lézervágott bugyik gyakran ebből készülnek, vagy ezt is tartalmaznak.

Az elasztán rendkívül rugalmas, jól színezhető, sztreccses fürdőruhákhoz, fehérneműkhöz gyakran használják.